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UB Frankfurt(Oder) (1/1)


Food, drink and identity


cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages

Sonstige Pers.: Scholliers, Peter    
Ersch.-Ort, Verlag, Ersch.-Jahr: Oxford ; New York, Berg, 2001
Umfang: 1 Online-Ressource (xi, 223 Seiten)
Schlagwort: Europa ; Ernährungsgewohnheit ; Gruppenidentität ; Geschichte
Schlagwort: Mitteleuropa ; Ernährungsgewohnheit ; Geschichte 500-2000
Schlagwort: Mitteleuropa ; Ernährung ; Sozialgeschichte
ISBN: 0-585-43660-6

 

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Bemerkung: Nationallizenz
Medium: Online
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Sonstige Pers.: Scholliers, Peter
Titel: Food, drink and identity
Titelzusatz: cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages
Verantwortlich: edited by Peter Scholliers
Ersch.-Ort: Oxford ; New York
Verlag: Berg
Ersch.-Jahr: 2001
ISBN: 0-585-43660-6
Umfang: 1 Online-Ressource (xi, 223 Seiten)
Anmerkung: Includes bibliographical references and index
Anmerkung: Meals, food narratives, and sentiments of belonging in past and present /Peter Scholliers --Commensality and social morphology: an essay of typology /Claude Grignon --Upholding status : the diet of a noble family in early nineteenth-century La Mancha /Carmen Sarasúa --Promise of more. The rhetoric of (Food) consumption in a society searching for itself : West Germany in the 1950s /Michael Wildt --Identification process at work : virtues of the Italian working-class diet in the first half of the twentieth century /Paolo Sorcinelli --Bourgeois good? Sugar, norms of consumption and the labouring classes in nineteenth-century France /Martin Bruegel --Old people, alcohol and identity in Europe, 1300-1700 /A. Lynn Martin --National nutrition exhibition : a new nutritional narrative in Norway in the 1930s /Inger Johanne Lyngo --Wine, champagne and the making of French identity in the Belle Epoque /Kolleen M. Guy --Reading food riots : scarcity, abundance and national identity /Amy Bentle
Beziehung: Reproduktion von, Food, drink and identity, 2001,
Notation RVK: LC 17005
Notation RVK: NW 2200
Notation DDC: 394.1094
Notation LoC: GT2853.E8
Formschlagwort: Aufsatzsammlung,
Schlagwort: Europa / Ernährungsgewohnheit / Gruppenidentität / Geschichte
Schlagwort: Mitteleuropa / Ernährungsgewohnheit / Geschichte 500-2000
Schlagwort: Mitteleuropa / Ernährung / Sozialgeschichte
LoC-Schlagwort: ¬a Food habits ¬z Europe ¬x History
LoC-Schlagwort: ¬a Habitudes alimentaires ¬z Europe ¬x Histoire
LoC-Schlagwort: ¬a National characteristics, European
LoC-Schlagwort: ¬a Electronic books
Sprache: eng