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Katalog HNE Eberswalde (1/1)

Food, drink and identity

cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages

Verlagsort, Verlag, Jahr: Oxford ; New York, Berg, 2001
Umfangsangabe: 1 Online-Ressource (xi, 223 Seiten)
Schlagwort: Europa , Ernährungsgewohnheit , Gruppenidentität , Geschichte
Schlagwort2: Mitteleuropa , Ernährungsgewohnheit , Geschichte 500-2000
Schlagwort3: Mitteleuropa , Ernährung , Sozialgeschichte
ISBN: 0-585-43660-6

 

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Titel:
Food, drink and identity
Zusatz:
cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages
Verantwortlich:
edited by Peter Scholliers
Hrsg./Bearb.:
Scholliers, Peter, 1953-
Erscheinungsjahr:
2001
Verlagsort:
Oxford ; New York
Verlag:
Berg
ISBN:
0-585-43660-6
Preis/Einband:
electronic bk.
Zugriff via Internet: Umfangsangabe:
1 Online-Ressource (xi, 223 Seiten)
Sprache:
eng
Illustrationen:
Illustrationen
Format:
24 cm
Allg. Fussnoten:
Includes bibliographical references and index
Allg. Fussnoten:
Meals, food narratives, and sentiments of belonging in past and present /Peter Scholliers --Commensality and social morphology: an essay of typology /Claude Grignon --Upholding status : the diet of a noble family in early nineteenth-century La Mancha /Carmen Sarasúa --Promise of more. The rhetoric of (Food) consumption in a society searching for itself : West Germany in the 1950s /Michael Wildt --Identification process at work : virtues of the Italian working-class diet in the first half of the twentieth century /Paolo Sorcinelli --Bourgeois good? Sugar, norms of consumption and the labouring classes in nineteenth-century France /Martin Bruegel --Old people, alcohol and identity in Europe, 1300-1700 /A. Lynn Martin --National nutrition exhibition : a new nutritional narrative in Norway in the 1930s /Inger Johanne Lyngo --Wine, champagne and the making of French identity in the Belle Epoque /Kolleen M. Guy --Reading food riots : scarcity, abundance and national identity /Amy Bentle
Schlagwort: Schlagwort2: Schlagwort3: FremdNr.:
BV035413836