Ihre E-Mail wurde erfolgreich gesendet. Bitte prüfen Sie Ihren Maileingang.

Leider ist ein Fehler beim E-Mail-Versand aufgetreten. Bitte versuchen Sie es erneut.

Vorgang fortführen?

Exportieren
  • 1
    UID:
    almahu_BV044231014
    Umfang: 132 Seiten : , Illustrationen, Diagramme, Karte.
    ISBN: 978-3-86395-208-2
    Serie: Göttingen studies in cultural property Volume 10
    Inhalt: The idea of origin in terms of space and culture as a special indicator of quality is one of the most influential strands in contemporary food. It impacts on politics, economics and everyday life – and it connects these fields with complex relations of power and culture. With geographical indications, the EU offers an instrument which allows for the declaration of specialties, qualified by their tradition, as typical for a defined area. The declaration serves to protect these products as intellectual and collective property and presents them as culinary heritage, thereby enabling sale at an added value. Accordingly, the EU instrument of geographical indications evokes the interests of a variety of disciplines, such as (agricultural) economics, (social) geography, sociology, anthropology and law. Nonetheless, dialogue and cooperation among the disciplines are quite rare. “Taste | Power | Tradition” gives an insight into this multidisciplinary debate and brings together empirical data and theoretical reflections from different perspectives.
    Anmerkung: Literaturangaben. - Open Access!
    Sprache: Englisch
    Fachgebiete: Ethnologie
    RVK:
    RVK:
    Schlagwort(e): Geografie ; Nahrung ; Kulturerbe ; Aufsatzsammlung
    Mehr zum Autor: Spiller, Achim, 1964-
    Bibliothek Standort Signatur Band/Heft/Jahr Verfügbarkeit
    BibTip Andere fanden auch interessant ...
Schließen ⊗
Diese Webseite nutzt Cookies und das Analyse-Tool Matomo. Weitere Informationen finden Sie auf den KOBV Seiten zum Datenschutz