Ihre E-Mail wurde erfolgreich gesendet. Bitte prüfen Sie Ihren Maileingang.

Leider ist ein Fehler beim E-Mail-Versand aufgetreten. Bitte versuchen Sie es erneut.

Vorgang fortführen?

Exportieren
  • 1
    UID:
    almafu_9959090536202883
    Umfang: 1 online resource (432 pages)
    Ausgabe: 1st ed. 2019.
    ISBN: 3-030-16581-7
    Serie: Sustainable Agriculture Reviews, 36
    Inhalt: This book reviews recent research and applications of chitin and chitosan, as natural alternatives of fossil fuel products, in medicine and pharmacy, agriculture, food science and water treatment. Chitin and chitosan products are polysaccharides derived from food waste of crustaceans and fungi, and thus are cheap, abundant, sustainable, non-toxic, recyclable and biocompatible. Remarkable applications include food additives and preservation, packaging materials, biopesticides and fertilisers, drug delivery, tissue engineering, bioflocculation and dye removal.
    Anmerkung: Preface -- Chapter 1. Nutritional and Additive Uses of Chitin and Chitosan in the Food Industry -- Chapter 2. Chitosan for Seafood Processing and Preservation -- Chapter 3. Applications of Chitosan as Food Packaging Materials -- Chapter 4. Applications of Chitin in Agriculture -- Chapter 5. Chitosan-Based Hydrogels -- Chapter 6. Chitin and Chitosan in Drug Delivery -- Chapter 7. Application of Chitosan-Based Formulations in Controlled Drug Delivery -- Chapter 8. Design of Nano-Chitosans for Tissue Engineering and Molecular Delivery -- Chapter 9. Chitosan for Direct Bioflocculation Processes -- Chapter 10. Cross-linked Chitosan Hydrogels for Dye Removal.
    Weitere Ausg.: ISBN 3-030-16580-9
    Sprache: Englisch
    Bibliothek Standort Signatur Band/Heft/Jahr Verfügbarkeit
    BibTip Andere fanden auch interessant ...
Schließen ⊗
Diese Webseite nutzt Cookies und das Analyse-Tool Matomo. Weitere Informationen finden Sie auf den KOBV Seiten zum Datenschutz