Ihre E-Mail wurde erfolgreich gesendet. Bitte prüfen Sie Ihren Maileingang.

Leider ist ein Fehler beim E-Mail-Versand aufgetreten. Bitte versuchen Sie es erneut.

Vorgang fortführen?

Exportieren
  • 1
    Online-Ressource
    Online-Ressource
    Cham :Springer International Publishing :
    UID:
    almahu_9947363745002882
    Umfang: VIII, 555 p. 230 illus., 116 illus. in color. , online resource.
    Ausgabe: 1st ed. 2016.
    ISBN: 9783319245027
    Serie: Lecture Notes in Physics, 917
    Inhalt: This book covers the science of interfaces between an aqueous phase and a solid, another liquid or a gaseous phase, starting from the basic physical chemistry all the way to state-of-the-art research developments. Both experimental and theoretical methods are treated thanks to the contributions of a distinguished list of authors who are all active researchers in their respective fields. The properties of these interfaces are crucial for a wide variety of processes, products and biological systems and functions, such as the formulation of personal care and food products, paints and coatings, microfluidic and lab-on-a-chip applications, cell membranes, and lung surfactants. Accordingly, research and expertise on the subject are spread over a broad range of academic disciplines and industrial laboratories. This book brings together knowledge from these different places with the aim of fostering education, collaborations and research progress.
    Anmerkung: From the Contents: Thermodynamics of interfaces -- Basics of Electrochemistry -- Introduction to depletion forces and phase behaviour of colloid mixtures -- Interfaces of binary mixtures -- Dynamics of surfactants and polymers at liquid interfaces.
    In: Springer eBooks
    Weitere Ausg.: Printed edition: ISBN 9783319245003
    Sprache: Englisch
    Fachgebiete: Physik
    RVK:
    Schlagwort(e): Aufsatzsammlung
    URL: Volltext  (lizenzpflichtig)
    URL: Volltext  (lizenzpflichtig)
    URL: Cover
    Bibliothek Standort Signatur Band/Heft/Jahr Verfügbarkeit
    BibTip Andere fanden auch interessant ...
Schließen ⊗
Diese Webseite nutzt Cookies und das Analyse-Tool Matomo. Weitere Informationen finden Sie auf den KOBV Seiten zum Datenschutz